Összetétel: liszt, víz, vaj, élesztő, cukor, só, aszkorbinsav (C-vitamin).
23db kifli 1kg BL55 liszt Tej:52%=520ml vaj:5%=50g só:2%=20g
cukor:2%=20g élesztő:4%=40g aszkorbinsav: csipetnyi
Sütés:210 C fokon 15 percig A tészta súlya nyersen 75g
Jó sütögetést! 🙂
A folyamata a terméknek sütésig!
Leszitálom a lisztet!
Megolvasztom a vajat, hogy könnyebb legyen eldolgozni a tésztában!
Az élesztőt és a cukrot elkeverem a szobahőmérsékletű tejben!
Összekeverem az alapanyagokat: só, élesztő+tej+cukor, liszt, vaj, aszkorbinsav
Addig dagasztom a tálban, amíg összeáll a tészta!
Kiveszem a tálból és addig gyúrom, amíg kisimul a tészta (kb.:10-15 perc)
Hagyom érni a tésztát kb. 20-30 percig!
Utána kimérem 75g-os darabokat!
A 75g-os darabokat felslejfolom (azaz felgömbölyítem)!
Egyenként beolajozom. Ami azért fontos, hogy ne bőrösödjön le a tészta, mert úgy nem lehet dolgozni vele!
Ismét 20 perc pihentetés után kinyújtom és a szélesebb felénél feltekerem kifli formájúra!
Kelesztem 30 percet amikor már duplája a kifli akkor beteszem a sütőbe 210 fokon párás sütőbe 13-16 percre!