Panelpék

Sziasztok! Egy kis bemutatkozó! 🙂 Tradicionális pékcsaládból származom. 1998 óta dolgozom a pékipar különböző területein. Egyszerű betanított pékként kezdtem a tábla mellett, az évek alatt kitanultam a sütés és dagasztás fortélyait is. Több munkahelyen többféle technológiával dolgoztam. Mivel mindig is érdekelt a kereskedelem így egyre feljebb lépkedve a ranglétrán először pékségnek lettem üzletkötője, majd egy másik cég régiós vezetője, ezt követte két cég kereskedelmi vezetői pozíciója. Sok mindent láttam és tapasztaltam, és egyre fontosabb lett számomra a minőségi pékáru. Gondoltam egy nagyot és úgy döntöttem, hogy belefogok a saját konyhánkban kísérletezve, mit tudok előállítani. Nehéz folyamat volt, mert az ipari körülmények között másként működnek a dolgok. Újból kellett tanulnom a szakmát.

Miért Panelpék? Miután a legnagyobb ipari pékségek ranglétráját végig jártam, úgy döntöttem, hogy a nulláról kezdve saját vállalkozást indítok. Bár több generációs pékcsaládból származom, mégis egy panellakás konyhájából indult 2013-ban a vállalkozásom. 2015 tavaszán költöztünk be a csepeli saját műhelyünkbe és azóta ott folytatjuk a kézműves pékáruk készítését. Termékeinket közvetlenül értékesítjük Dél-Pest piacain (Kispesti Kossuth téri piac, Csepeli piac, Wekerlei kispiac).

Pékáruinkat a hagyományos ízek és technológiák, a minőségi alapanyag és az adalékanyag-mentesség jellemzi. Az előállításkor igyekszünk szem előtt tartani a fenntartható gazdálkodás és termelés szabályait, védeni a környezetet.

Kedvenc termékeink a kézzel nyújtott és sodort vajas kifli, az élesztő nélküli kovászos kenyerek, a bio 100 %-os teljeskiőrlésű tönkölybúza és rozskenyér, a hagyományos péksütemények (kakaós csiga, túrós batyu) a kézzel nyújtott croissant, és a mézzel és cukormentesen készített cukrászsütemények.

Rádió interjú – Sikersztori