Bolondok napi Workshop
Na mit találtam ki?
Április 1-én Bolondok napja!
Noszvaj, Heves, Hungary Rozika cukrászda!
Április 1-én Bolondok napja!
Noszvaj, Heves, Hungary Rozika cukrászda!
Bolond lennék kihagyni
Így workshopot tartok reggel 8 órától 17 óráig!
Mit fogunk csinálni?
- Teljes kiőrlésű rozskenyér magos és sima kivitelben is.
- Teljes kiőrlésű alakor kenyér
- Fehér kenyér
- Baguette
Persze mind kovásszal készül élesztő hozzáadása nélkül!
Beszélünk a kovászról, hogyan használd és egyszerűsítsd a használatát.
A workshop díja: 35000 Ft
A létszám korlátozott 12 fő!
Konyhai Pék Workshop
Konyhai fortélyok otthon sütőknek
Tanfolyamunkon megismerkedünk a kenyér, kalács és péksütemények sütési fortélyaival. Milyen lisztek vannak? Mi is az a kovász? Hogyan készül a kakaós csiga? Hogyan csináljunk teljes kiőrlésű termékeket? Féléven át erre keressük majd a válaszokat.
A tanfolyamon egy kézműves pékségben tanulhatjuk meg, hogy hogyan csináljunk otthon házilag is csodálatos, friss, ropogós, illatos pékárut.
A tanfolyam vezetője és megálmodója Cseperkáló József kézműves pék, aki tradicionális pékcsaládból felnőve Magyarország összes nagyobb pékségét végig járva mostanra saját vállalkozásában minőségi alapanyagokból kézműves pékárut készít és árul Dél-Pest lakosságának!
Helyszín: Panelpékség, 1238 Budapest, Grassalkovich út 28/b.
Oktató: Cseperkáló József (pék)
Kezdés: 2023 februártól
Részvételi díj:
2023. február Kezdő tanfolyam: 90.000 Ft/3 alkalom, alkalmanként: 35.000 Ft
2023. március Haladó tanfolyam: 90.000 Ft/3 alkalom, alkalmanként: 35.000 Ft
2023. nyár Profi tanfolyam: 80.000 Ft/2 alkalom, alkalmanként: 45.000 Ft
Aki egybe befizeti mindegyiket 2022-ban annak: 230.000 Ft/8 alkalom
Ez az összeg tartalmazza az elméleti anyagokhoz való hozzáférést, alapanyagok költségét, pékség eszközeinek használatát, és a saját sütésű pékáru elvitelét.
Információ:
Cseperkáló József
0630/306-3588
www.panelpek.hu
panelpekworkshop@gmail.com
KEZDJÜK EL 2023. tavasz
1. alkalom
2023. február 12. vasárnap délelőtt 10 óra
Kezdjük az alapokkal – Miből lesz a tészta? Hogyan készül a kovász? Ismerkedés a lisztekkel Megtanuljuk a kovászkészítést és az alap kenyértészta elkészítését.
2. alkalom
2023. február 25. szombat délelőtt 10 órától
Készítsünk igazi kiflit! – avagy csavarjunk, fonjunk, formázzunk…
Kiflitészta készítése, formázási fortélyok. Végre elárulom, hogy mitől is lesz csavarható a Panelpék kiflije. Mi készül még a kifli tésztájából? Perec és a sós kalács.
3. alkalom
2023. március 19. vasárnap délelőtt 10 órától
Húsvétra kell vagy elkel a kalács!
Kalács tészta készítése, kalácsfonás megtanulása. Reméljük nem kel el a tészta, és kikerülhet a húsvéti asztalra.
HALADJUNK 2023. tavasz
1. alkalom
2023. március 26. vasárnap délelőtt 10 órától
Tojás a tésztába – Mi lesz ebből? Sok-sok finom tradicionális péksütemény
Kelt tészta készítése. Kakaós és diós csiga, túrós batyu és briós készítésének megtanulása.
2. alkalom
2023. április 15. szombat délelőtt 10 órától
Hajtogassunk! Vaj és tészta egymásba hajtogatva…
Leveles tészta készítése, rongyos kifli, leveles péksütemények készítésének megtanulása.
3. alkalom
2023. május 6. szombat délelőtt 10 órától
Választható workshop
Ezen az alkalmon választhat a tanuló közösség! Bármelyik termékünket elkészítjük, amit szerettek. Pozsonyi kifli, keksz, bejgli, sajtos rúd? Mit szeretnétek?
CSAK PROFIKNAK 2023. nyár
1. alkalom
2023. május 14. vasárnap 8 órától
Teljeskiőrlésű lisztből készítsünk kiscipókat!
Teljeskiőrlésű lisztek megismerése, frissen őrölt lisztek felhasználása, a rozsliszt kezelése. Teljeskiőrlésű zsemle, kiflifélék készítése. Magvak használata pékárun belül és kívül.
2. alkalom
2023. június 11. vasárnap 8 órától
Irány a nagyvilág! Élesztőmentes kenyér, ciabatta, bagette és miegymás.
Hosszú érésű, magas víztartalmú, lyukacsos termékek készítése. Hogyan lesz a ropogós héj és a lyukas belső.