Kenyérsütő tanfolyam!
2021. November 7. és November 14.

Neked ajánjuk ha

  • Szeretnéd megismerni az ősi gabonákat és ezekből őrölt liszteket?
  • Nem tudod hogyan kezeld a nyúlós ragadós rozslisztet?
  • Hallottál már a kékbúzáról? Ettél már belőle kenyeret?
  • Szeretnél technológiai fogásokat látni egy igazi pékségben?
  • Megtanulni, hogy hogyan kezeld a teljeskiőrlésű lisztből készülő és a fehér lisztből készülő kenyereket?
  • Vágysz igazi fehér ropogós héjú lágy belsejű, nem savanyú kovászos kenyérre és baguettere?
Kenyér tanfolyam

Program

Kezdés 8 órakor, amikor bekavarjuk a baguette

Baguette

és a kékbúza kenyeret.

Kékbúza kenyér

és elkezdjük velük a folyamatokat beszélgetünk lisztekről, technológiákról, kisütjük a baguettet, aztán eszünk ebédre egy kis focacciat és házi pizzát, délután pedig kisütjük a fehér kenyerünket.

Kenyér sütő tanfolyam

Időpontok:
2021. november 7. 8-17 óráig
2021. november 14. 8-17 óráig

Helyszín:
Panelpékség, 1238 Budapest, Grassalkovich út 28/b.

Részvételi díj:
25.000 Ft/alkalom

Támogatóink

Bako Index Kft. otthonsütésre is alkalmas 220V kemencéjét is lesz lehetőségünk kipróbálni a tanfolyam során.

Búza Tamás, aki bio gazda és molnár, 1200 hektáron gazdálkodik. Személyesen jelen lesz és várja kérdéseidet.

Panelpék

Információ:

Cseperkáló József
0630/306-3588
www.panelpek.hu
panelpek@panelpek.hu

Konyhai Pék Workshop

Panelpék

Konyhai fortélyok otthon sütőknek

Tanfolyamunkon megismerkedünk a kenyér, kalács és péksütemények sütési fortélyaival. Milyen lisztek vannak? Mi is az a kovász? Hogyan készül a kakaós csiga? Hogyan csináljunk teljes kiőrlésű termékeket? Féléven át erre keressük majd a válaszokat.

Tanfolyam

A tanfolyamon egy kézműves pékségben tanulhatjuk meg, hogy hogyan csináljunk otthon házilag is csodálatos, friss, ropogós, illatos pékárut.

A tanfolyam vezetője és megálmodója Cseperkáló József kézműves pék, aki tradicionális pékcsaládból felnőve Magyarország összes nagyobb pékségét végig járva mostanra saját vállalkozásában minőségi alapanyagokból kézműves pékárut készít és árul Dél-Pest lakosságának!

Helyszín: Panelpékség, 1238 Budapest, Grassalkovich út 28/b.
Oktató: Cseperkáló József (pék)

Panelpék

Kezdés: 2022 februártól
Részvételi díj:
2022. február Kezdő tanfolyam: 45.000 Ft/3 alkalom, alkalmanként: 20.000 Ft
2022. március Haladó tanfolyam: 45.000 Ft/3 alkalom, alkalmanként: 20.000 Ft
2022. nyár Profi tanfolyam: 50.000 Ft/2 alkalom, alkalmanként: 30.000 Ft
Aki egybe befizeti mindegyiket annak:
120.000 Ft/8 alkalom
Ez az összeg tartalmazza az elméleti anyagokhoz való hozzáférést, alapanyagok költségét, pékség eszközeinek használatát, és a saját sütésű pékáru elvitelét.

Panelpék

Információ:

Cseperkáló József
0630/306-3588
www.panelpek.hu
panelpekworkshop@gmail.com

KEZDJÜK EL 2022. tavasz

1. alkalom
2022. február 12. szombat délelőtt 10 óra

Kezdjük az alapokkal – Miből lesz a tészta? Hogyan készül a kovász? Ismerkedés a lisztekkel Megtanuljuk a kovászkészítést és az alap kenyértészta elkészítését.

2. alkalom
2022. február 26. szombat délelőtt 10 órától

Készítsünk igazikiflit! – avagy csavarjunk, fonjunk, formázzunk… Kifli készítése Kiflitészta készítése, formázási fortélyok. Végre elárulom, hogy mitől is lesz csavarható a Panelpék kiflije. Mi készül még a kifli tésztájából? Perec és a sós kalács.

3. alkalom
2022. március 12. szombat délelőtt 10 órától

Húsvétra kell vagy elkel a kalács! Kalács tészta készítése, kalácsfonás megtanulása. Reméljük nem kel el a tészta, és kikerülhet a húsvéti asztalra.

HALADJUNK 2022. tavasz

1. alkalom
2022. március 26. szombat délelőtt 10 órától

Tojás a tésztába – Mi lesz ebből? Sok-sok finom tradicionális péksütemény Kakaós csiga Kelt tészta készítése. Kakaós és diós csiga, túrós batyu és briós készítésének megtanulása.

2. alkalom
2022. április 9. szombat délelőtt 10 órától

Hajtogassunk! Vaj és tészta egymásba hajtogatva…

Leveles tészta készítése, rongyos kifli, leveles péksütemények készítésének megtanulása.

3. alkalom
2022. április 23. szombat délelőtt 10 órától

Választható workshop

Ezen az alkalmon választhat a tanuló közösség! Bármelyik termékünket elkészítjük, amit szerettek. Pozsonyi kifli, keksz, bejgli, sajtos rúd? Mit szeretnétek?

CSAK PROFIKNAK 2022. nyár

1. alkalom
2022. május 7. szombat 8 órától

Teljeskiőrlésű lisztből készítsünk kiscipókat! Teljeskiőrlésű kenyér Teljeskiőrlésű lisztek megismerése, frissen őrölt lisztek felhasználása, a rozsliszt kezelése. Teljeskiőrlésű zsemle, kiflifélék készítése. Magvak használata pékárun belül és kívül.

2. alkalom
2022. május 14. szombat 8 órától

Irány a nagyvilág! Élesztőmentes kenyér, ciabatta, bagette és miegymás. Baguette Hosszú érésű, magas víztartalmú, lyukacsos termékek készítése. Hogyan lesz a ropogós héj és a lyukas belső.