Köménymagos rozskenyér 0,5 kg
Kovász 8 órás, 200 g hozzávalók:
65 g teljeskiőrlésű rozs
65 g BL80 finom búzaliszt
72 g víz
1,3 g élesztő (1 %)
További hozzávalók:
240 g liszt (150 g teljeskiőrlésű rozs + 90 g BL80 finom búzaliszt)
130 g víz
7,5 g só
7,5 g élesztő
egy csipet aszkorbinsav
1 g (őrölt kömény és őrölt római kömény)
Köménymagos teljeskiőrlésű rozsos kenyér 0,5 kg
Kovász 8 órás, 200 g hozzávalók:
65 g teljeskiőrlésű rozs
65 g Bl80 finom búzaliszt
72 g víz
1,3 g élesztő (1 %)
További hozzávalók
240 g liszt (150 g BL80 finom búzaliszt + 45 g teljeskiőrlésű rozs + 45 g teljeskiőrlésű búzaliszt)
130 g víz
7,5 g só
7,5 g élesztő
egy csipet aszkorbinsav
1 g (őrölt kömény és őrölt római kömény)
Díszítésnek használhatunk zabpelyhet, szezámmagot, lenmagot.