You are currently viewing Retro kifli és perec recept!

Retro kifli és perec recept!

  • Post author:
  • Post category:Blog

Összetétel: liszt, víz, vaj, élesztő, cukor, só, aszkorbinsav (C-vitamin).
23db kifli 1kg BL55 liszt Tej:52%=520ml vaj:5%=50g só:2%=20g
cukor:2%=20g élesztő:4%=40g aszkorbinsav: csipetnyi

Sütés:210 C fokon 15 percig A tészta súlya nyersen 75g

Jó sütögetést! 🙂

A folyamata a terméknek sütésig!

Leszitálom a lisztet!

Megolvasztom a vajat, hogy könnyebb legyen eldolgozni a tésztában!

Az élesztőt és  a cukrot elkeverem a szobahőmérsékletű tejben!

Összekeverem az alapanyagokat: só, élesztő+tej+cukor, liszt, vaj, aszkorbinsav

Addig dagasztom a tálban, amíg összeáll a tészta!
Kiveszem a tálból és addig gyúrom, amíg kisimul a tészta (kb.:10-15 perc)

Hagyom érni a tésztát kb. 20-30 percig!
Utána kimérem 75g-os darabokat!

A 75g-os darabokat felslejfolom (azaz felgömbölyítem)!

Egyenként beolajozom. Ami azért fontos, hogy ne bőrösödjön le a tészta, mert úgy nem lehet dolgozni vele!

Ismét 20 perc pihentetés után kinyújtom és a szélesebb felénél feltekerem kifli formájúra!

Kelesztem 30 percet amikor már duplája a kifli akkor beteszem a sütőbe 210 fokon párás sütőbe 13-16 percre!