Retro kifli és perec recept!

kategória: blog | 0

A következő:Összetétel: liszt, víz, vaj, élesztő, cukor, só, aszkorbinsav (C-vitamin).

23db kifli    1kg BL55 liszt    Tej:52%=520ml   vaj:5%=50g  só:2%=20g

cukor:2%=20g  élesztő:4%=40g  aszkorbinsav: csipetnyi

Sütés:210 C fokon 15 percig  A tészta súlya nyersen 75g

 

Jó sütögetést! :)

A folyamata a terméknek sütésig!

Leszitálom a lisztet!

IMG_4854 IMG_4855

 

 

 

Megolvasztom a vajat, hogy könnyebb legyen eldolgozni a tésztában!

IMG_4856 IMG_4857IMG_4858 IMG_4859

 

Az élesztőt és  a cukrot elkeverem a szobahőmérsékletű tejben!

IMG_4860 IMG_4861

 

Összekeverem az alapanyagokat: só, élesztő+tej+cukor, liszt, vaj, aszkorbinsav

IMG_4862 IMG_4863 IMG_4864 IMG_4865 IMG_4866 IMG_4867 IMG_4868 IMG_4869

 

Addig dagasztom a tálban, amíg összeáll a tészta!

Kiveszem a tálból és addig gyúrom, amíg kisimul a tészta (kb.:10-15 perc)

IMG_4870 IMG_4871

 

 

Hagyom érni a tésztát kb. 20-30 percig!

Utána kimérem 75g-os darabokat!

IMG_4872 IMG_4873 IMG_4874 IMG_4875

A 75g-os darabokat felslejfolom (azaz felgömbölyítem)!

Egyenként beolajozom. Ami azért fontos, hogy ne bőrösödjön le a tészta, mert úgy nem lehet dolgozni vele!

IMG_4876 IMG_4877

 

Ismét 20 perc pihentetés után kinyújtom és a szélesebb felénél feltekerem kifli formájúra!

IMG_4879 IMG_4880 IMG_4881 IMG_4882 IMG_4883 IMG_4884 IMG_4885 IMG_4886 IMG_4887 IMG_4888

Kelesztem 30 percet amikor már duplája a kifli akkor beteszem a sütőbe 210 fokon párás sütőbe 13-16 percre!

 

IMG_4889 IMG_4890  IMG_4892 IMG_4893 IMG_4894 IMG_4895 IMG_4896 IMG_4897IMG_4891 IMG_4826

 

 

 

 

Hozzászólás


- egy = öt